Festival

Som festival har du en stor påvirkning på miljøet

På festivalområdet er det væsentligt med et konkret overblik over energi, affald-, og vandforbrug, transport af gæster, artister, crew og logistik. Catering både foran og bag scenen. Herhjemme har Roskilde og Northside i årevis gjort sig umage og vist, hvad der kan lade sig gøre og hvor det er svært.

Nedenfor en graf fra "The show must go on", 2020. Der viser klimaaftrykket for en festival uden og med gæstetransport. Forplejning og transport til afvikling er ikke inkluderet i grafen.

 

Grafen fra “The show must go on” viser CO2 udledning uden og med publikums-transport (transport af artister, crew, leverandører er ikke inkluderet)

  • Energiforbrug

    Undersøg energi- og ressourcebesparende foranstaltninger indenfor:
    Lys & Lyd, varme/køling, foran og bag scenen, ved madboder og udskænkningsteder. Diesel generatorer er en stor kilde til udledning af CO2, kan landstrøm erstatte generatorer, hvis ikke kan generatorernes forbrug optimeres.

  • Transport

    Transport af gæster, artister, udstyr, crew, leverandører har en stor påvirkning på festivalers klimaaftryk. I kan hjælpe gæsterne med at være mere miljøbevidste omkring valg af transport med lige dele pisk og gulerod. Nedenfor på siden, har vi samlet et par tips til, hvad andre festivaler har gjort for at reducere transportforbruget eller synliggøre det. Omkring transport af artister, kan I tilbyde elbiler, cykler, til og fra festivalpladsen.

  • Affald

    Hav styr på mængder og affaldstyper, fraktioner og beholdere til sortering. Kan I undgå varer som bliver til affald eller genererer meget affald og derved reducere mængden af affald og engangsemballage. Plastic kontra genbrug. Har I mulighed for at tilbyde vandflasker til opfyldning, genbrugs- eller pantløsninger. Sorteringsløsninger med tydelige markeringer og personer, som følger op på, om det fungerer i praksis.

  • Catering og indkøb

    I kan tilbyde grønnere mad, lokalt producerede fødevarer, reducere mængden af rødt kød, minimere madspild, reducere emballageforbruget. Overvej grønne mærkningsordninger, som Svanen, EU-Blomsten, Øko, Demeter, Fairtrade, MSC og FSC mærkede varer. Stil krav til jer selv og til jeres leverandører.

  • Camping område

    Kan I forebygge, at der produceres bunker af affald i camping området. Leje af telte, madrasser, undgå at sælge varer, som skaber unødigt affald. Tydelig affaldssortering. Skabe områder, som efterlades rengjorte.

  • Vand

    Tilbyd gæster og artister adgang til frisk postevand, som kan tappes i drikkedunk.

  • Kommuniker

    Vær tydelig i jeres kommunikation, fortæl hvad I gør og hvad I planlægger at gøre indenfor bæredygtighed.

 Seneste nyheder for festivaler

Hvad har andre gjort

PÅ ENERGIOMRÅDET

 

ENERGI..

 

TRANSPORT

 

FORPLEJNING

 

MINIMER AFFALD

 

ANDET